Статии

Разлика между навигация за камион и кола

kamion_most   И двете устройства могат да бъдат закрепени към таблото или от вътрешната страна на предното стъкло на превозното средство. И двете показват посоките посредством цветни карти и маршрути на своите големи екрани, които обикновено са сензорни екрани  и имат гласови инструкции, които насочват завой-по-завой. Но каква е разликата между GPS за камиони и GPS за кола? Отговорът е по-сложен, отколкото си мислите. Няма никакъв смисъл за един шофьор на автомобил  да използват GPS като dēzl Garmin, защото за него той притежава практически много ненужни функции. По същия начин, шофьор на камион не трябва да се използва GPS за кола, защото без правилната информация, навигацията може да бъде не само неудобна за ползване, но и опасна.

Проследяващите GPS системи като dēzl Garmin са значително по-различни от обикновен GPS за кола. На първо място, на dēzl Garmin можете да създадете профил на определен камион, така че системата да може точно да намери правилния път точно за него. Този профил включва височината, теглото, дължината и широчината на този камион, както и материалите, които превозва. Много пътни условия са опасни за камиони, така че е важно да се запазят правилните маршрути. Някои пътища са строго забранени за камиони.

Въвеждат се пътни ограничения, за да се избегнат пътни инциденти.Те се прилагат там, където камионите не могат да се предвижват. Някои пътища и мостове са с ограничение за тегло  за защита на тяхната структурна цялост. Някои пътища имат ниски мостове и надлези, така че камиони просто не могат да минават отдолу. Някои пътища са твърде тесни за широките товарни превозни средства  или ограничават преминаването на такива, превозващи опасни материали в името на обществената безопасност. GPS  системите за камиони предупреждават за потенциални опасности, така че да могат да бъдат избегнати същите. Предупреждават и за промени във времето и предстоящи остри завои.

dēzl Garmin улеснява намирането на точки на интерес, като спирки за камиони, станции за проверка на тегло, паркинг и др. Той показва също WiFi точки и товарни сервизи, което е полезно, особено когато камионът се повреди. Garmin dēzl също следи използването на гориво, изминатите километри  и отчетите на  професионалните водачи, за да могат да бъдат проследени. Те са направени с по-силни високоговорители, поради големия шум, който произвежда тежкотоварното превозно средство. dēzl Garmin и други GPS системи за камиони правят шофирането на камион много по-безопасно, а също и много по-удобно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *