Статии

Да купя GPS навигация или да ползвам навигацията от смартфона си?

GPS навигация

GPS навигация е едно от онези неща, без които днес не можем, подобно на Google или мобилните телефони. Преди години трябваше да платите стотици левове за бавно, обемисто, тромаво устройство, което може и да ви посочи пътя от точка А до точка Б – при условие, че можете да прежалите посещение на точка C. (Точки D и E ги забравете).

Ето я и разликата днес – Предлагаме на Вашето внимание 4.3”, 5”, 7” компактни и удобни навигации на ниски цени с всички необходими удобства, за да се чувствате уверени на пътя и да се радвате на удобство и улеснение.
И все пак остава въпросът дали все още някой се нуждае от GPS навигация, когато има смартфон?
Ако сте собственик на смартфон, имате сериозни аргументи, за да кажете „не“. Както собственици на телефони с Android знаят, приложението Google Maps притежава доста добри навигационни умения, а и е напълно безплатно. (Тя дори може да Ви помогне да навигирате в закрити помещения, нещо, което GPS навигации за автомобили не могат да правят).

Що се отнася до IOS устройства, Google Maps предлага доста елементарна навигация, но има безброй приложения, които ще превърнат вашия iPhone или IPAD в страхотен GPS. (Много хора се кълнат в MotionX GPS Drive,Navigon USA и т.н.)

И помислете само: телефонът Ви е почти винаги с Вас, така че не е от значение дали сте в колата си, колата на приятел или където и да било – имате GPS.

Ако погледнем от друга страна обаче, има някои недостатъци на използването на телефона като Ваша навигационна система. За начало, ако не разчитате на навигация с гласови функции за навигиране, ще се нуждаете от начин да монтирате телефона си на нивото на очите, така че можете да надниквате в картата.

GPS приложенията поставят на изпитание батерията на вашия смартфон, така че ако шофирате някъде повече от един или два часа с кола, се уверете, че имате зарядно за кола.

И нека не забравяме: когато телефонът Ви е залепен за таблото го прави труден за използване. Не че ще изпращате текстови съобщения докато шофирате,но какво ще стане ако Вие сте пътник и искате да използвате телефона си, докато пътувате?

Очевидно не всеки притежава или иска смартфон, който от своя страна не е евтина покупка. Има разлика дали ще похарчите 150 лв еднократно или 1000 лв и ще Ви се наложи да купувате аксесоари.

Въпреки, че съвременните смартфони са все по-модерни и имат все повече екстри, GPS навигациите не остават по-назад в прогреса си.

В действителност, днес фирмите, предлагащи GPS навигации, произвеждат устройства с все повече функции от всякога. Те ще направят повече от това да Ви помогнат да стигнете от точка А до точка Б бързо и безопасно – те притежават функции, като например звуков сигнал за посоки на движение с текст и говор (TTS), актуализации в реално време за трафика , интернет връзка за точки на интереси, показвани на големи лесни за разчитане екрани, които ще Ви улеснят. Предлагат още функции като FM трансмитер(можете да чувате звукът от навигацията, докато слушате любимата си музика), предупреждения за полицейски постове, възможност за въвеждане на параметри на камион и много други.

Имайки това в предвид, какъв избор ще направите Вие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *